Ετησια Tακτικη Γενικη Συνελευση του ομιλου ΜΑΪΛΛΗ – Ολοκληρωση Αναδιαρθρωσης και σταδιακη επιστροφη στην κερδοφορια

Στη φάση ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού του Ομίλου βρίσκεται o Όμιλος Μαΐλλη, όπως ανέφερε η διοίκηση του, στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

Σύντομα αναμένεται να υπογραφεί το σχετικό προσύμφωνο (MOU) με τους πιστωτές, προκειμένου το φθινόπωρο να έχει υλοποιηθεί η συμφωνία μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους πιστωτές αναμένεται να επιλύσει οριστικά τα οικονομικά θέματα του Ομίλου. Με πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού του, μέσω της μετατροπής σημαντικού μέρους των χρεών σε μετοχικό κεφάλαιο και ρύθμιση αποπληρωμής των εναπομεινάντων δανείων σε βάθος 5ετίας, θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και μελλοντική ανάκαμψη της Μαΐλλης.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των οποίων: η επανεκλογή των μελών του ΔΣ, η τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας λόγω μερικής αλλαγής της επωνυμίας και η έγκριση των ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων για τη χρήση του 2009.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ., η Διοίκηση της Μαΐλλης αναφέρθηκε σε εμφανή σημεία προόδου, καθώς ο Όμιλος:

- Ολοκλήρωσε ένα μεγάλο μέρος της αναδιάρθρωσης που σήμερα αποφέρει περί τα 20 εκατ. Ευρώ λιγότερες λειτουργικές δαπάνες ήτοι μείωση της βάσης σταθερού κόστους

- Χρηματοδότησε με ιδίους πόρους την λειτουργία του καθώς και την ανάκαμψη των πωλήσεων, σε μια διεθνή αγορά που σταδιακά παρουσιάζει σημάδια αποκατάστασης

Ήδη, η πορεία του Ομίλου το πρώτο τρίμηνο του 2010 επιβεβαιώνει τη συνεχή πρόοδο που επιτυγχάνεται σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περιόδου 2009. Οι κεντρικοί άξονες αυτής της πορείας είναι η σταδιακή αύξηση των πωλήσεων, η βελτίωση των μικτών περιθωρίων κέρδους και το θετικό EBITDA. Ο κ. Μιχαήλ Μαίλλης, Πρόεδρος του Ομίλου, δήλωσε: “Συνεχίζουμε την αναδιοργάνωση του Ομίλου έχοντας ήδη περάσει στην επόμενη φάση, στοχεύοντας στην περαιτέρω μείωση του κόστους, καθώς και την αύξηση της παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας. Εκμεταλλευόμενοι τη σταδιακή ανάκαμψη της αγοράς και με προϋπόθεση την εξυγίανση του ισολογισμού, ο Όμιλος θα επανέλθει σε ικανοποιητικά επίπεδα κερδοφορίας”.

Εταιρική Ταυτότητα του Ομίλου Μ.Ι. Μαΐλλης

Ο Όμιλος Μ.Ι. Μαΐλλης είναι ηγέτης στον κλάδο της δευτερογενούς συσκευασίας και παρέχει στους πελάτες του παγκοσμίως ολοκληρωμένες, υψηλής τεχνολογίας και εύλογου κόστους (cost effective) λύσεις συσκευασίας (one-stop-shopping) οι οποίες συνδυάζουν εξοπλισμό συσκευασίας, υλικά συσκευασίας, υπηρεσίες και υποστήριξη. Ο Όμιλος απασχολεί 1.650 άτομα και διατηρεί φυσική παρουσία σε 18 χώρες στην Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία, ενώ τα προϊόντα του πωλούνται σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το πελατολόγιο του Ομίλου εκτείνεται σε πολλούς βιομηχανικούς κλάδους, όπως τροφίμων και ποτών, αλουμινίου, χάλυβα, κατασκευών, ξυλείας και παραγωγής φυσικών και συνθετικών ινών. Ο Όμιλος και είναι ο αποκλειστικός ή ο προτιμώμενος παγκόσμιος προμηθευτής ενός αυξανόμενου αριθμού πολυεθνικών εταιριών βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, όπως οι US Steel, Nestle, Coca Cola, P&G, Henkel, Pepsi, Mars, Lafarge, Alcoa, ArcelorMittal, Corus, Wall-mart, κλπ. Οι μετοχές του Ομίλου Μαΐλλη είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον κωδικό μετοχής “ΜΑΙΚ”.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Εταιρία:

Τμήμα Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου

Τηλ. +302106285000 ή E-mail investor.relations@maillis.gr

Σύμβουλοι Επενδυτικών Σχέσεων:

Capital Link

Αθήνα: Θεοδώρα Αμπατζή / Τηλ. +30-210-6109-800

E-mail: maillis@capitallink.com